Za točno 17 dana izlazimo na referendum i sami odlučujemo

Za točno 17 dana izlazimo na referendum i sami odlučujemo

Za točno 17 dana, u nedjelju 22. siječnja pred građanima Republike Hrvatske bit će odluka hoćemo li se pridružiti Europskoj uniji ili ne. Na tek drugom referendumu u dvadeset godina neovisnosti Hrvatske moći ćemo odlučivati hoćemo li 1. srpnja 2013. godine postati 28. članica asocijacije koja ima jedno od najrazvijenijih gospodarstava u svijetu, ali u kojoj se neke članice  proteklih godina i suočavaju s velikim problemima gospodarske krize.

U kratkoj kampanji koju je pokrenula Vlada RH trebalo bi se razmatrati što nam točno donosi ulazak u EU, koje su dobre i loše strane pridruživanja, ali i vidjeti što su naši pregovarači proteklih godina uopće ispregovarali. Pristupni ugovor možete pogledati ovdje

Podsjetimo, grad Karlovac je imao benefite već od samog pristupanja EU, koja je s 22,5 milijuna eura bespovratnog novca financirala pročistač otpadnih voda i izgradnju kanalizacije. Brojne udruge i institucije već više godina uključene su u osmišljavanje projekata za predpristupne fondove no njihova realizacija, koja je uglavnom ovisila o nama samima, odnosno kvaliteti pojedinih projekata, nije baš bila na visini.

Na prošloj anketi koju je KAportal proveo prije dva mjeseca bio je izražen visoki postotak euroskepticizma, pa uoči referenduma ponavljamo anketno pitanje “Podržavate li ulazak Hrvatske u EU?”. S obzirom na mogućnost otvorene rasprave u komentarima možete kao na mini “javnoj tribini” raspravljati o vašem mišljenjima je li pristupanje u ovom trenutku za Hrvatsku dobra ili loša stvar. Pritom molimo da se držite pravila komentiranja, uz argumente i bez vrijeđanja po bilo kojoj osnovi te zadržite pristojan nivo komunikacije.

KAportal.hr ANKETA

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest