Deblokiran račun NK Karlovca, momčad na pripreme s dva trenera

Deblokiran račun NK Karlovca, momčad na pripreme s dva trenera

Postignut je definitivan dogovor između Nogometnog kluba Karlovac i njemačke tvrtke Haag Sportmanagement. Kako stoji u priopćenju pristiglom iz kluba, već od ponedjeljka, kada momčad odlazi na pripreme u Medulin, NK Karlovac će i igrački i trenerski imati sasvim drugačije konture. U klub pristiže velik broj igrača koji su pod okriljem ove njemačke agencije, a nakon odlaska trenera Petravića (u litvanskog prvoligaša Žalgiris, koji je u netom završenom prvenstvu ove baltičke države osvojio drugo mjesto), klub će voditi hrvatsko-njemački trenerski dvojac.

Riječ je o Krešimiru Ganjtu, dugogodišnjem treneru niza zagrebačkih prvoligaških, drugoligaških i niželigaških klubova, kao i skautu NK Dinama, te poprilično zvučnom imenu iz Njemačke – Robertu Jaspertu. Jaspert je dosad djelovao uglavnom kao asistent glavnog trenera, surađujući najčešće s proslavljenim Pierreom Littbarskim, a dvije godine bio je i asistent izbornika reprezentacije Južne Koreje.

Što se dosadašnjeg igračkog kadra tiče, sigurno je da će u klubu, što je bio uvjet uprave, ostati svi Karlovčani, a računa se navodno i na ponajbolje prvotimce iz jesenskog dijela, poput Novinića. O ostalima će odlučivati i želje igrača, ali i novi trenerski dvojac. Što se pridošlica tiče, imena su još uvijek tajna, ali kao najzvučnije prinove spominju se trojac Brazilaca “europske klase”, odnosno s iskustvom igranja u jačim europskim ligama, te jedan makedonski reprezentativac.

U financijskom smislu, sklopljen je dugoročni plan sanacije u kojem će sudjelovati obje strane, a prvih rezultata već ima, jer je nakon anuliranja nekih dugova klubu deblokiran račun, što će omogućiti nesmetano poslovanje u narednom periodu.

Ovih dana bit će održana izvanredna sjednica Upravnog odbora na kojoj će biti donijeta odluka o novim dužnosnicima kluba, a odmah nakon toga planirana je i press konferencija na kojoj će javnost moći saznati više konkretnih detalja o ugovoru između NK Karlovca i tvrtke Haag Sportmanagement.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest