U Puli se pridružuju igrači HSM-a, bivši prvotimci pitali za svoj status

U Puli se pridružuju igrači HSM-a, bivši prvotimci pitali za svoj
status

Današnja prozivka igrača NK Karlovca, barem što se tiče novinara, prošla je bez konkretnog podatka koji će igrači činiti okosnicu karlovačke momčadi u nastavku prvoligaške sezone. Više je, naime, bilo riječi o načinu na koji će funkcionirati klub nakon što Skupština NK Karlovca “amenuje” sporazum s njemačkom tvrtkom Haag Sportmanagement koja će pokušati spasiti posrnuli karlovački klub, kako u sportskom, tako i u financijskom smislu.

Kako je kazao Zoran Rodić ispred tvrtke Haag Sportmanagment koji je najvjerojatniji novi sportski direktor NK Karlovac (kad to potvrdi Skupština), nada se da je ovo početak dugoročne i uspješne suradnje na obostranu korist. U HSM-u, naime, NK Karlovac vide kao inkubator mladih talenata, kako za igrače iz Karlovca i regije, tako i za afirmaciju nogometaša koji dolaze iz drugih dijelova svijeta, a pod ugovorom su s njihovom tvrtkom.

– Karlovac bi trebao biti inkubator mladih talenata, a na način kako to, na primjer, čini Udinese u Italiji. Oni su primjer da klub može dobro poslovati, živjeti od prodaje igrača i imati dobre sportske rezultate, kazao je predstavnik njemačke tvrtke. Iako kadrovska križaljka u NK Karlovcu još nije posložena, uz Rodića kao sportskog direktora gotovo sigurno će na mjesto direktora doći Branko Škrtić koji je, neslužbeno saznajemo, imao velike zasluge da se sporazum s Nijemcima uopće i realizira.

Novinari danas nisu dobili spisak igrača koji će započeti pripreme dok je na današnji prvi trening među petnaestak novopridošlih istrčalo nekoliko stranaca, ali i Karlovčani Štefančić, Sopčić, Amić, Krznarić, Vrnoga, Poljak i još neki mladi iz juniorskog pogona NK Karlovca.

Na pripremama u Istri sutra će im se pridružiti još igrača iz pogona Haag Sportmanagmenta, među njima i dva Brazilca, te jedan A reprezentativac Makedonije i dva igrača iz mlade reprezentacije Makedonije.

Zanimljivo, na današnju prozivku pristiglo je više bivših prvotimaca čiji status NK Karlovac očito još uvijek nije riješio. Novinić, Čejvanović, Husić, Novaković, Barišić, Paracki i Turkalj došli su se požaliti da njihov status još nije riješen, da nisu dobili papire kako bi slobodno mogli otići iz kluba dok ih, s druge strane, nitko nije pozvao na pripreme. U klubu kažu da je to problem koji će morati biti hitno riješen a rasplet se očekuje kroz koji dan. Podsjetimo, u obećanom programu sanacije kluba morat će se isplatiti i nagomilani dugovi za plaće igrača koje oni još uvijek željno iščekuju.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest