Ovogodišnji seminar na Buškom jezeru dijelom svjetovni, dijelom molitveni

Ovogodišnji seminar na Buškom jezeru dijelom svjetovni, dijelom
molitveni

Sad već tradicionalnoj duhovnoj obnovi, koju gradske vlasti treći put zaredom organiziraju u Karmelu sv. Ilije na Buškom jezeru u Hercegovini, ove će se godine uz gradonačelnika Damira Jelića i njegove bliske suradnike pridružiti i ravnatelji, vjeroučitelji, pedagozi i drugi suradnici karlovačkih osnovnih škola. Grupa sastavljena od 40-tak polaznika krenula je na put danas u jutarnjim satima, a pozivu za sudjelovanje odazvala se i nekolicina novinara. Kako je naglasio gradonačelnik Jelić, riječ je o jedinstvenom primjeru u Hrvatskoj, u sklopu kojeg su se školski i gradski djelatnici odlučili na stručno usavršavanje za dobrobit djece a, kako tvrde, sve u svoje slobodno vrijeme.

Gitara spremna i za duhovne pjesme

– Procjena je da su u ovom trenutku djeca u osnovnim školama iznimno bitna u trokutu između obitelji, škole i gradskih institucija. Odluka je da se upravo tu probamo preispitati, da li dovoljno služimo gradu Karlovcu i da na taj način naučimo nešto pozitivno za one koji su najbitniji, a to su djeca, kazao je gradonačelnik Jelić.

Dodaje kako direktori gradskih tvrtki ove godine na obnovu neće ići jer da je duhovna edukacija trenutno potrebnija školskim djelatnicima. Također, napomenuo je da je ovo putovanje zahvaljujući Katoličkoj crkvi i svim dobrim ljudima besplatno, te nije na teret poreznih obveznika.

Za razliku od prve dvije godine kad je seminar bio isključivo svjetovnog karaktera, ovogodišnja obnova na temu ”Od posla do poslanja” sastojat će se od dvije razine – teoretskog dijela, u sklopu kojeg će biti održana predavanja na temu odnosa prema zaposlenima, kolegama i djeci, kao i drugog, molitvenog dijela.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest