Vijeće o Toplani tek krajem veljače, ovrhe samo kontinuiranim neplatišama

Vijeće o Toplani tek krajem veljače, ovrhe samo kontinuiranim
neplatišama

Brojne Karlovčane koji su i  ovih dana sa strahom otvarali svoj poštanske sandučiće i pregledavali račune “Toplane” zanima kad će “Toplana” stići na sjednicu dnevnog reda Gradskog vijeća a kako je još protekli mjesec obećao gradonačelnik Damir Jelić. Kako je ponovio gradonačelnik koji će se prije novih obaveza “duhovno obnoviti”  u samostanu na Buškom jezeru u Hercegovini,  to će se dogoditi vjerojatno sljedeći mjesec jer, dalje od veljače, za raspravu o toj temi, kaže, više nema niti smisla.

Za one koji dobivaju račune veće od tisuću kuna ima itekako smisla očekivanje da Grad pronađe rješenje koje će ih spasiti bankrota jer, kako stvari stoje, sami mogu malo toga učiniti.

– Direktor “Toplane” radi sa stručnim timom na ozbiljnom izvješću i pripremaju se za diskusiju, rekao je Jelić. Po našim saznanjima, “Toplana” realno na dnevni red Gradskog vijeća stiže tek – krajem veljače.

Po riječima direktora “Toplane” Denisa Janžetića, s novim obračunom ne bilježi se značajniji pad naplate od uobičajene. Dodaje da s obzirom na period blagdana i odsutnost mnogih korisnika ipak treba sačekati termin iza 15. siječnja kad će moći dati relevantnije podatke. Za one koji još nisu podmirili svoja dugovanja utješno je to što “Toplana” ne namjerava biti ažurna u pokretanju ovrha.

– Toplana ni dosad nije pokretala ovrhe za korisnike koji povremeno nisu u mogućnosti na vrijeme platiti svoje obveze, već se ovrhe upućuju u pravilu kontinuiranim neplatišama, rekao je Janžetić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest