HSLS: Europska unija nije idealna, no trenutno najbolje rješenje za Hrvatsku

HSLS: Europska unija nije idealna, no trenutno najbolje rješenje za
Hrvatsku

Niti mi unutar stranke u početku nismo bili jedinstvenog stava, no nakon brojnih razgovora i pitanja na koja je trebalo odgovoriti, usuglašena su mišljenja i stav naše stranke je da bi građani trebali podržati ulazak Hrvatske u Europsku uniju, kazao je predsjednik karlovačkog ogranka HSLS-a Dragutin Belavić na press konferenciji održanoj uoči referenduma na kojem će građani za samo 3 dana odlučivati o ulasku naše zemlje u ovu zajednicu naroda. Belavić je naglasio da Europska unija nije idealna, no da je trenutno najbolje uređeni sustav unutar kojeg ne postoje granice za kretanje usluga, ljudi, roba i kapitala što je odraz ubrzanog razvoja čovječanstva kojeg smo svakodnevno svjedoci. Naša bi država, kako kažu u stranci, trebala prilagoditi standardima Unije od kojih ćemo i sami imati koristi.

– Hrvatska treba izvršiti velike promjene kako bi se stvorila učinkovita država. Prvenstveno je potrebna velika reforma javne uprave koju bi trebali voditi javni menadžeri, ljudi koji će biti odabrani na temelju svoje sposobnosti, a ne političke pripadnosti, kaže Belavić te nadodaje da budući da Unija velika sredstva koristi upravo za poticanje razvoja država članica, ovo bi bila idealna prilika kako za Hrvatsku, tako i za Karlovac da sredstva iz EU fondova iskoristi za investiranje, uređenje uprave i turistički razvoj, i konkretno u slučaju grada na četiri rijeke, za revitalizaciju Zvijezde, otvaranje sportskog centra i slične gradske projekte.

– Europska unija od nas će tražiti da se kao građani promijenimo u smislu da počnemo poštivati zakone i raditi, kaže tajnik karlovačkog ogranka stranke Slavko Marinič kako smo u posljednjih 20 godina postali isključivo trgovačka država, te kako nam se unutar Unije otvara mogućnost za obnovu industrije i proizvodnje, koja nam je prijeko potrebna za izlazak iz kriznog razdoblja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest