Neobično imanje niknulo kod Žakanja – kuće od vinskih bačvi i bazeni sa šaranima

Neobično imanje niknulo kod Žakanja – kuće od vinskih bačvi i
bazeni sa šaranima

Teško je državnom cestom od Karlovca ući u Žakanje a ne zamijetiti neobično imanje koje je niklo desno uz samu prometnicu. Na kapiji ispisan pozdrav dobrodošlice, a na imanju dvije kućice izrađene od vinskih bačava. U svakoj je stol i klupe. Na betonskom platou je konstrukcija budućeg objekta. Iako nema zidova, investitor je već bio postavio ostakljene prozore. Jedan od razloga naprasnog prekidanja gradnje svakako je pečat Državnog inspektorata koji je zatvorio gradilište.

Malo dalje su tri iskopa. Na prvi pogled izgledaju kao bazeni, na drugi kao ribnjaci, a nakon malo dužeg promišljanja teško je zaključiti što je pjesnik htio reći. Prvo jezerce ima vlastiti otočić i poluotok na kojem je ogromni kamen. Na njemu su nacrtane oči i usta, možda predstavlja neku životinju, recimo patku. Uz jezero je šetnica, nekoliko klupa i vinska bačva za koju nismo uspjeli dokučiti što bi trebala predstavljati. Drugi iskop je također napunjen vodom, iako je malo nauredniji od prvog. U blizini je srna – doduše betonska. Nedostaje joj desno uho i obje stražnje noge.

– Treći iskop još nije napunjen vodom, ali sigurno će biti, rekao nam je vlasnik, žakanjski obrtnik Branko Hajsan kojega smo zatekli malo dalje kako kombinirkom kopa rupu uz cestu.

– Bez brige, postupak legalizacije je u tijeku. Rješenje je gotovo, samo mi ga mala iz Inspektorata treba još dostaviti. U bazenima imam šarane, pa ja i moji dečki dolazimo na pecanje. Poslije jedemo janjetinu i tako… Ma ne trebate baš sve pisati, namigujući je ispričao Branko Hajsan kojemu je žao što je u posljednje vrijeme malo zapustio imanje.

Čim zatopli, obećao je, kreće s nastavkom uređenja, dok sve ne bude cakum – pakum.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest