Sve bum vas tužil: Draganićaku tuča poharala imanje no dobio manju odštetu od procijenjene – osiguravatelja potom “ogulio” na sudu

Tuča i jak vjetar poharali draganićko područje u srpnju 2010.

Ljetna oluja koja je u srpnju 2010. godine poharala Draganić, donijela je jednom mještaninu Draganića 122,5 tisuća kuna. Radi se dakako o odšteti za štetu koju mu je nevrijeme tada napravilo, a platit će je, nakon sudskog postupka koji je nepravomoćno okončan na Općinskom sudu u Karlovcu, osiguravajuće društvo kod kojeg je osigurao imovinu.

U nevremenu mu je stradala obiteljska kuća, sjenica, te finska kuća. Osiguranik je na vrijeme podnio zahtjev za isplatom odštete, međutim, stručnjaci iz osiguravajućeg društva štetu su bili procijenili na samo 46,6 tisuća kuna, te su mu toliko i isplatili.

Nezadovoljni Draganićak podnio je tužbu, sud je potom angažirao vještake koji su štetu procijenili u četiri puta većem iznosu, odnosno 169 tisuća kuna, pa je osiguravateljima sada naloženo da isplate razliku, ako presudu, naravno, potvrdi viši sud.

Osim toga, osiguravatelj će morati platiti i troškove postupka u iznosu od dvadesetak tisuća kuna.

Tuča i pijavica su, podsjetimo, tog srpnja načinile milijunsku štetu na području Draganića i Ozlja. Poljoprivredne površine u središnjem dijelu Općine Draganić potpuno su bile opustošene. Uništena su polja na kojima je bio kukuruz, otpali su plodovi sa voćaka, a za neprepoznati su i nasadi vinovi loze. Jak vjetar, mještani kažu čak i pijavica, prohujao je Starom karlovačkom, počupao dijelom elektro – mrežu, nekoliko stabala prepriječilo je cestu, brojne su obitelji ostale ne samo bez struje, već i bez prozorskih stakala. Oštećeno je i nekoliko krovišta na obiteljskim kućama.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest