Otvoren dječji vrtić na Turnju – smještaj za 75 djece, ali i nova radna mjesta

Otvoren dječji vrtić na Turnju – smještaj za 75 djece, ali i nova
radna mjesta

Više od dvadeset godina je prošlo od agresije i razaranja Turnja. Na mjestu gdje su tada bili prisutni smrt, strah i plač, sada rastu djeca, igraju se i smiju se. Ovim se riječima mogu ukratko opisati razmišljanja koja su danas, s otvorenjem novog dječjeg vrtića u karlovačkoj gradskoj četvrti Turanj, preplavili njegove stanovnike ali i sve koji su prisustvovali svečanom otvorenju.

Kako je rekao gradonačelnik Damir Jelić, investicija vrijedna oko devet milijuna kuna prvi je vrtić izgrađen u Karlovcu nakon 30 godina i znakovito je da upravo ova četvrt bilježi najveći rast novorođene djece.

S vrtićem na Turnju Karlovac je dobio i novu predškolsku ustanovu, Dječji vrtić “Četiri rijeke” i za njegovo ostvarenje zaslužni su Grad Karlovac, ali i brojni drugi koji su se uključili u pomoć, prije svih Karlovačka banka s akcijom “Štedim i darujem”. Na akciju se osvrnuno i predsjednik Uprave KABA-e Sandi Šola kazavši kako ih je intoniranje hrvatske himne u izvedbi malih Turanjčana prisjetilo na nedavni uspjeh naših rukometaša, a koji su se i sami nesebično, poput brojnih glazbenika i javnih osoba, uključili u akciju izgradnje.

Novi vrtić prostire se na 1.200 četvornih metara i odmah će primiti 75 djece. Tu su i nova radna mjesta za osam odgojitelja i dvije spremačice.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest