Sjećanje na žrtve Holokausta u Šumarskoj i drvodjeljskoj školi

Sjećanje na žrtve Holokausta u Šumarskoj i drvodjeljskoj školi

Nakon što su učenici Ekonomsko – turističke škole prije nekoliko dana održali predavanje i postavili izložbu na temu žrtava Holokausta u Knjižnici za mlade, jednog od najvećih i najstrašnijih zločina 20. stoljeća prisjetili su se i školarci i profesori Šumarske i drvodjeljske škole koji su tematskom izložbom u glavnom hodniku škole obilježili Dan sjećanja na žrtve Holokausta.

– Sadržaj i teme o Holokaustu potrebno je prenositi na mlade generacije, te su one nužan i sastavan dio u razvijanju multikulturalnosti i u odgojno-obrazovnom procesu stvaranja demokratskih i tolerantnih ljudi, kažu u Šumarskoj i drvodjeljskoj školi.

Učenike se o Holokaustu informiralo kroz niz održanih radionica, putem predavanja i video – materijala s ciljem usvajanja pozitivne životne energije, stavova i vrijednosti, kao i razvijanja kritičkog mišljenja, međusobnog razumijevanja i tolerancije koje će onda moći upotrijebiti kao aktivni članovi društva.

Od početka aktualne školske godine Šumarska i drvodjeljska škola uključena je u međunarodni projekt pod nazivom ”Projekt Šafran” koji se odvija u organizaciji HET Irelanda pod pokroviteljstvom EU. U sklopu projekta su u arboretumu ove karlovačke srednje škole zasađene lukovice šafrana u obliku Davidove zvijezde, kao znak sjećanja na sve žrtve Holokausta, prvenstveno 1.5 milijuna židovske, ali i tisuće druge djece koje su izgubile svoje živote u koncentracijskim logorima.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest