Pročelnica Topolnjak – Halapa krivotvorila diplomu, ekspresno dobila otkaz

Pročelnica Topolnjak – Halapa krivotvorila diplomu, ekspresno
dobila otkaz

Bernardica Topolnjak – Halapa od danas više nije pročelnica Ureda župana Karlovačke županije. Služba joj je prestala po sili zakona zbog nevjerodostojne diplome koju je priložila u natječajnoj dokumentaciji. O sumnji u krivotvorenu diplomu pisali smo prije nekoliko dana, dok je danas na zahtjev župana Ivana Vučića s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu stigao dokument u kojem stoji da je diploma koju je Topolnjak – Halapa priložila – lažnjak. Podsjetimo, Topolnjak – Halapa je i predsjednica Županijskog vijeća HSP-a i nositeljica liste ove stranke na prošlim izborima.

– Odmah smo reagirali po slovu zakona, prije policije i Općinskog državnog odvjetništva koje će reagirati u ovom slučaju. Nakon tri puta danas sam telefonski uspio dobiti Bernardicu Topolnjak – Halapa i ona i tvrdi da to nije istina, da je njezina diploma vjerodostojna. Mi smo postupili po zakonu a ona u daljnjem postupku može dokazivati svoje argumente, kazao je župan Vučić. Dodaje da se osjeća pomalo razočarano, prevareno i tužno te tvrdi da je natječaj proveden po zakonu.

Kako je dodao predsjednik natječajnog povjerenstva dožupan Josip Šafar, Topolnjak – Halapa  je izabrana između pet kandidata. Tri su bila na testiranju i imala je najviše bodova. U dokumentaciji je priložila preslik diplome ovjeren kod javnog bilježnika. Upravna inspekcija naknadno nije utvrdila nikakve nepravilnosti tako da je sad već bivša pročelnica dvadeset mjeseci protupravno dobivala plaću oko devet tisuća kuna mjesečno.

Podsjetimo, sumnju u vjerodostojnost diplome potaknula je građanska inicijativa Stop korupciji koja je od Županije zatražila broj diplome pročelnice Topolnjak – Halapa. Trebalo je pričekati da ovaj potez župana odobri Agencija za zaštitu osobnih podataka. Nakon medijskih napisa župan je brzo reagirao i zatražio od Ekonomskog fakulteta potvrdu o vjerodostojnosti diplome. Dobio je potvrdu o njezinoj – nevjerodostojnosti.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest