Kraj afere Daimler: Zbog nedostatka dokaza karlovačko Tužiteljstvo odustalo od kaznenog progona Marka Vukovića i Ivana Žabčića

u jučerašnjem tiskanom izdanju.

Kazneni postupak bio je pokrenut u travnju 2011. godine jer se smatralo da je trojac na privatne račune primio 250.000 eura, pa da su taj novac oprali kupnjom nekretnina, kao i da je Godec primio dodatnih 1,6 milijuna eura za fiktivne konzultantske poslove.

Jutarnji piše kako je fokus istrage bio usmjeren na to je li novac preko njih zapravo došao u ruke do nekoga od službenika u administraciji tadašnjeg premijera Ivice Račana, no, ne samo da tako nešto nije utvrđeno, već nije bilo dokaza koji bi na bilo koji način inkriminirali trojac, koji je nekoliko dana zbog tih sumnji proveo u pritvoru.

Podsjetimo, 2010. Daimler je pred američkim sudom priznao da je za dobivanje poslova po svijetu davao mito. Među 22 zemlje naveli su i Hrvatsku. Jedini posao koji je naša država s njima sklopila bila je direktna pogodba vrijedna 85 milijuna kuna za kupnju 210 vatrogasnih vozila koji su se sklapali u ozaljskom IM Metalu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest