Usvojen rebalans gradskog proračuna – oporba glasovala protiv

Usvojen rebalans gradskog proračuna – oporba glasovala protiv

Rebalans proračuna Grada Karlovca koji sad iznosi 205 milijuna kuna izglasan je bez ruku oporbe koja je u zanimljivoj raspravi gradskoj vlasti ponovno našla niz zamjerki u raspolaganju novcem poreznih obveznika.

Izvjestiteljica, pročelnica za financije Lidija Malović, ponovila je priču da se na prihodovnoj strani nalaze se i 2,42 milijuna kuna od Afrimacije Karlovac, tvrtke koja upravlja trgovačkim centrom Supernova, za prodaju zemljišta, 400 tisuća kuna zaostalih od provedbe referenduma, 590 tisuća tekućih pomoći iz državnog proračuna, te 3,8 milijuna kuna iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dok je proračun dodatno “napuhao” i prijenos sredstava iz prošle godine.

Klub SDP-ovih zastupnika ponovno je bio oštar u kritici vlasti da proračun, kao i novi rebalans nema vizije, te da ne postoje konkretni projekti od kojih bi građani imali koristi, a zbog kojih se donosi. Josip Benčić je kazao da se proračunom samo ispravljaju dubioze zbog kojih nitko ne odgovara, što, dodaje, ne znači da neće. Marina Novaković tvrdi da niti jedna jedina kuna u Karlovac nije stigla putem EU fondova.

Klub HSS-a podržao je rebalans koji je prošao s 15 glasova vijećnika, bez oporbe. I dalje traje sjednica Gradskog vijeća koja će po svemu sudeći biti maratonska, jer je odrađeno tek pet točaka dnevnog reda a ima ih još trinaest.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest