U školama jučer obilježen Dan obitelji, zanimljiv program u OŠ Švarča

U školama jučer obilježen Dan obitelji, zanimljiv program u OŠ
Švarča

Povodom dana obitelji koji se jučer obilježavao u svim gradskim školama, OŠ Švarča je na vrlo domišljat i solidaran način organizirala niz aktivnosti. Obzirom da se škola zadnjih godina profilirala prije svega kao sportsko – glazbena škola, upravo su na taj način naglasili važnost obitelji i zajedništva. Roditelji i djeca su zajedničkim snagama sudjelovali u natjecanjima poput odbojke i nogometa za očeve i sinove, poligona za očeve, aerobica za majke i sl.

Za one manje sportski talentirane održavao se i glazbeni program te iznimno uspješna prodaja kolača pod nazivom “Moja mama peče najbolje kolače”.  Majke su briljirale s preko 120 vrsti kolača koji su se prigodno prodavali  po simboličnoj cijeni kako bi se skupio novac za odlazak u “Školu u prirodi” za učenike čija su oba roditelja nezaposlena.

Tako je ovaj događaj dobio i svoj humanitarni karakter te tendenciju nastavka tradicije.

Vrlo zanimljiv bio je i kratki film “Švarčalica” u kojem su nasumce izabrana djeca prvih razreda pričala o svojim roditeljima i njihovim navikama gdje se pojavio već dobro poznati stereotip tata koji sjede pred televizorom i mama koje peru suđe i peglaju.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest