Čačić najavio dogradnju škola i gradnju sportske dvorane u Dugoj Resi

Čačić najavio dogradnju škola i gradnju sportske dvorane u Dugoj
Resi

Na području Karlovačke županije za dogradnju i obnovu spremno je devet škola, dok će država sufinancirati i izgradnju trodjelne sportske dvorane Osnovne škole Ivan Goran Kovačić u Dugoj Resi. Ovo je, naime, danas u Karlovcu najavio prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić koji je predstavio program gospodarskog oporavka Hrvatske.

Kako je rekao, radi se OŠ Vladimir Nazor o I. G. Kovačić u Dugoj Resi, OŠ Ivana Brlić Mažuranić u Ogulinu, OŠ Slave Raškaj u Ozlju, dok su od srednjih škola na popisu za radove Tehnička škola Karlovac, Srednja škola Slunj, Prirodoslovna škola Karlovac, Trgovačko ugostiteljska škola Karlovac i Obrtničko tehnička škola u Ogulinu.

Projekti su ukupne vrijednosti više od 73 milijuna kuna a namjeravaju se izrealizirati kroz sufinanciranje države u visini 55 posto, gradova i općina 10 posto i županije 35 posto. To se, međutim, rekao je Čačić ne odnosi na velike gradove koji su osnivači svojih škola, pa će oni snositi i troškove umjesto županije.

Što se tiče lokalnih projekata, Čačić uvjerava da više neće biti projekta u vodoopskrbi, cestogradnji i drugih infrasturkturnih projekata koji neće ići u realizaciju.

– Svi projekti koje županija, gradovi i općine imaju, a koji su spremni idu u realizaciju, više ne postoji alibi, ništa može biti prepreka. Svi projekti predviđeni da državnim cestama i projekti ŽUC-a idu u realizaciju. To su desetine projekata, rekao je potpredsjednik Vlade. Dodaje, da istovremeno kreće i projekt energetske učinkovitosti po kojem je prvih dvadesetak natječaja je objavljeno jučer, a odvijat će se po dinamici, kaže Čačić od 20 do 50 natječaja tjedno.

– Pred nama je zadatak da na takav način osposobimo, kroz rekonstrukciju promjene prozora, obnova, fasada kroz investicije. Ukupno ih je 11 tisuća, ove godine idemo s nekoliko stotina projekata i sve što moguće na vašem području realizirati bit će i ostvareno, tvrdi potpredsjednik Vlade.

HNS-ovci koji su ugostili Radimira Čačića govorili su i o pripremama za lokalne izbore. Predsjednik ŽO Mile Bionda kaže da se pripreme rade kao da će na izbore ići sami, dok im je želja da dođu na vlast na razini županije gdje HDZ vlada već 20 godina.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest