Tjedan prava pacijenata, simpozij i Svibanjski zdravstveni dani u Karlovcu

Tjedan prava pacijenata, simpozij i Svibanjski zdravstveni dani u
Karlovcu

U petak, 25. svibnja, Karlovac će po 34. puta biti domaćin manifestacije “Svibanjski zdravstveni dani”. U ilirskoj dvorani Gradske knjižnice Ivana Gorana Kovačića očeuje se dolazak niza predavača iz Zagreba, Splita i Karlovca, koji će govoriti na temu “Kvaliteta zdravstvene zaštite u Karlovačkoj županiji – praćenje indikatora kvalitete zdravstvene zaštite”.

Tijekom cijelog sljedećeg tjedna, pak, u sklopu akcije “Tjedan prava pacijenata”, u Karlovcu, Dugoj Resi, Ogulinu, Slunju, Ozlju i Vojniću provodit će se niz aktivnosti – građani će se moći konzultirati o pravima pacijenata sa stručnjacima, a također će se dijeliti promotivni materijali te besplatno određivati indeks tjelesne mase i mjeriti krvni tlak. Sudjelovanje u akciji potvrdile su brojne zdravstvene ustanove i udruge, a sve s ciljem povećanja informiranosti pacijenata o uslugama i pravima koje imaju.

U utorak, 22. svibnja, Karlovac će biti domaćin međunarodnog simpozija na temu “Smanjivanje nejednakosti u zdravstvu – potrebe i mogućnosti u Karlovačkoj županiji”. Simpozij će se također održati u prostorijama Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić, s početkom u 10.30 sati, a na njemu će niz stručnjaka s područja zdravstva održati stručna predavanja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest