HSP AS čelništvu Grada: Dajte ostavke, dosta ste trošili naš novac i kadrovirali podobne

HSP AS čelništvu Grada: Dajte ostavke, dosta ste trošili naš novac
i kadrovirali podobne

Nakon SDP-a, i Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević poziva karlovačkog gradonačelnika Damira Jelića i čelništvo da podnesu ostavke i to, kažu, zbog višegodišnjeg rasipanja novca karlovačkih poreznih obveznika.

– Nakon što smo platili stotine tisuća kuna da bi naš gradonačelnik saznao da je “brand” grada – karlovačka zvijezda, nastavlja se trend dugogodišnjeg kadroviranja po stranačkoj pripadnosti i zapošljavanja novih djelatnika u gradsku upravu koja svake godine sve manje i sve lošije radi. I dalje se pogoduje “podobnim firmama” na javnim natječajima, koji su netransparentni i građani zapravo ne znaju što se događa iza vrata Grada u Banjavčićevoj 9, kažu u HSP-u AS.

Kako navode u stranci, već godinama Grad ne živi sa svojim građanima i poduzetnicima što je rezultiralo devastacijom Karlovca. U kriminalnom miljeu “hrvatskog gospodarstva”, dodaju,  već su odavno poznate bravure izbjegavanja odgovornosti vlasnika kroz osnivanje novih tvrtki, kojima izbjegavaju odgovornost za neuspješno poslovanje bivših te osnivanje Gradske toplane smatraju istim činom.

– Činjenica je da nema nikakvog opravdanja za nastali ogroman dug Toplane, no još teže je opravdati izbjegavanje odgovornosti sadašnje vlasti i suučesništvo u prikrivanju stvarnih razloga za izbjegavanje plaćanja nastalog duga.Svake godine održava se Skupština svakog trgovačkog društva u vlasništvu grada, predočuje se izvješće o poslovanju za predhodnu godinu koje se prihvaća ili odbija te se daje podrška Upravi društva ili ga se smjenjuje. Međutim, kad se smjenjuju ljudi s kojima je Toplana poslovala u plusu da bi se postavljali oni “poslušni” i nesposobni kadrovi koji gomilaju gubitke, onda je to znak da je kadroviranje Grada u najmanju ruku opasno.  Stoga zahtjevamo odgovornost direktora koji su odveli Toplanu u propast, odgovornost članova Nadzornog odbora koji ih nisu smjenjivali, već su uredno ubirali naknade za nesavjestan rad, kao odgovornost čelništva grada kojem je navodno prioritetan zadatak skrbiti se o gradskim firmama i poreznim obveznicima grada Karlovca.  HSP AS Karlovca smatra da nakon ove posljednje zlouporabe ovlasti čelništvo grada mora podnijeti ostavke i detaljno izvijestiti javnost o stvarnim razlozima propasti Toplane. Također tražimo da se uputi apel nezavisnim stručnjacima u Karlovcu koji su zaista sposobni napraviti procjenu stanja u Toplani i osigurati grijanje građanima Karlovca. Ovakvo prikrivanje stvarnog stanja samo je uvod u još veću propast koju će platiti građani kad budu dovedeni pred zid početkom sezone grijanja, stoji u priopćenju HSP-a AS.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest