Nisam kriv, Zorin dom je imao više koristi od mene nego ja od njega

Nisam kriv, Zorin dom je imao više koristi od mene nego ja od njega

Ne osjećam se krivim i ako je netko ostvario imovinsku korist onda je to bio Zorin dom od mene a ne ja od Zorin doma. Ovim se riječima Zvonimir Ilijić, bivši ravnatelj (koji do primopredaje još uvijek obavlja ovu dužnost) pred sutkinjom Općinskog suda u Karlovcu Sandom Janković ukratko izjasnio o krivnji. Ilijića se tereti za zlouporabu položaja i ovlasti vezanu za korištenje službenog automobila iako nije imao dozvolu Grada Karlovca osnivača u kojoj je, po optužnici, ustanovu oštetio za gotovo 23 tisuće kuna.

Kako je u svojoj obrani tvrdio Ilijić, nije niti trebao imati tu dozvolu no zbog prirode posla ravnatelja, koji se po Iliijiću u Zorin domu odvija svaki dan od 0-24, blagdanom i vikendom, to je zatražio od Kazališnog vijeća. Tvrdi da mu je predsjednik Vijeća Marijan Stavljenić rekao da je to u redu, ali da ne može dobiti pismenu klauzulu jer je nemaju niti ravnatelji drugih kulturnih ustanova u Karlovcu, Gradskog muzeja i Gradske knjižnice. Ilijić je po ugovoru imao pravo na naknadu za prijevoz na relaciji Zagreb – Karlovac – Zagreb te na kartu ZET-a od kuće do autobusnog kolodvora u Zagrebu.

Po nalazu financijsko – knjigovodstvene vještakinje Jasne Kovačević, utvrđivajući iznose koji su Ilijiću isplaćeni na ime naknade za prijevoz korišteni su podaci koji su bili utvrđeni u računovodstvenoj službi u Zorin domu. Na temelju izračuna, čak 62.584 kilometara u službenom vozilu nisu pravdani putem putnih naloga ili druge evidencije.

Ilijić, međutim, tvrdi da nije on jedini koristio ovaj automobil već još osam djelatnika Zorin doma i to svim danima u tjednu, dok se automobil čak i posuđivao drugim ustanovama i sportskim udrugama. Suđenje se nastavlja u 11,30 kad će svjedočiti Goran Đurašević, sad već bivši djelatnik Zorin doma i Ilijićev zamjenik kojem je Ilijić početkom svibnja dao otkaz zbog sumnje da je krivotvorio diplomu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest