Radi sigurnosti djece Grad naručio pregled svih dječjih igrališta – cijena 57 tisuća kn

Radi sigurnosti djece Grad naručio pregled svih dječjih igrališta –
cijena 57 tisuća kn

Radi sigurnosti djece svih 24 dječja igrališta u gradu Karlovcu te igralište na Vunskom polju bit će pregledano od strane posebne komisije Centra za kvaliteti i sigurnost. Kako najavljuju u karlovačkoj gradskoj upravi, pregledat će se pregledat će se ispravnost sprava, međusobne udaljenosti, podloge i sl. Redovitim pregledima, operativno i godišnje tijekom korištenja igrališta, te održavanjem, smanjuje se rizik od ozljeđivanja djece na minimum.

– Grad Karlovac ima 24 dječja igrališta i jedinstveno dječje igralište na Vunskom polju. Kao “Grad prijatelj djece”, ali i bez navedene titule najvažnija je sigurnost djece u gradu Karlovcu. Neka igrališta postavljena su prije 15-ak i više godina. Kako bi bili zaista sigurni da su djeca i njihovi roditelji na dječjim igralištima zaista sigurni, zatražili smo ponudu za godišnji pregled svih dječjih igrališta na području grada, javljaju u gradskoj upravi. Nakon pristigle ponude od Centra za kvalitetu i sigurnost, uručena je narudžbenica. Trošak pregleda za Vunsko polje ( koje je u upotrebi 1 godinu – prije puštanja u  upotrebu je pregledano )  je šest tisuća kuna, a trošak pregleda 24 dječja igrališta na području Karlovca je 51 tisuću kuna, sveukupno s PDV-om 57 tisuća kuna.

Pregled igrališta počet će kroz 5 – 10 dana, a rezultate pregleda sa utvrđenim stupnjem rizika i preporukama za poboljšanje sigurnosti djece i roditelja na dječjim igralištima, Grad Karlovac očekuje do početka ljeta.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest