Sve zgrade upisane u zemljišne knjige, Inkasator ovaj posao obavio prije roka

Sve zgrade upisane u zemljišne knjige, Inkasator ovaj posao obavio
prije roka

Karlovački Inkasator proveo je postupak obnove zemljišnih knjiga što znači da su sve zgrade kolektivnog stanovanja upisane u zemljišne knjige zajedno sa posebnim dijelovima koji su do tada bili u Knjizi položenih ugovora, javljaju u ovoj gradskoj tvrtki. Kako obavještavaju građane, suvlasnici koji nisu upisali svoju nekretninu, mogu to učiniti u primjerenom roku, budući im je ostavljeno slobodno mjesto za upis, te osiguran suvlasnički omjer.

–   Suvlasnici nemaju potrebu provođenja postupka etažiranja stambenih zgrada, jer je upravo ovakav upis otklonio tu potrebu.  To se, međutim, odnosi i na sve suvlasnike u zgradama kolektivnog stanovanja, bez obzira na činjenicu tko je upravitelj stambene zgrade, je li to Inkasator ili neko drugo poduzeće, kažu u Inkasatoru.

Završetkom postupka reambulacije Inkasator je izvršio svoju obvezu kao upravitelja za provođenjem postupka povezivanja Zemljišne knjige i Knjige položenih ugovora. Krajnji rok za izvršenje tog postupka je 31. prosinac 2012.g. dok su se u Inkasatoru pohvalili da su ovaj nemali posao završili još u listopadu prošle godine.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest