Ako NK Karlovac dobije licencu za 2. HNL, kreće privatizacija kluba

Ako NK Karlovac dobije licencu za 2. HNL, kreće privatizacija kluba

Nakon što je od češke tvrtke Gurman stiglo bankovno jamstvo za preuzimanje NK Karlovca, te sastanka njihovih predstavnika s vodstvom kluba i gradonačelnikom Damirom Jelićem, danas prijepodne su nastavljeni razgovori s čelništvom Hrvatskog nogometnog saveza, a kako bi se ishodila licenca za Drugu hrvatsku nogometnu ligu.

Kako neslužbeno saznajemo, razgovori sa Zorislavom Srebrićem i Vladom Ivetom prošli su relativno dobro, dok su čelnici HNS-a kazali da će svoju odluku priopćiti u ponedjeljak. Za razliku od Nijemaca koji su na sličan način slavodobitno objavili svoj ulazak u karlovački klub, češka tvrtka pokazala se ozbiljnim partnerom za preuzimanje NK Karlovca. Problem je u tome što “Karlovac” u propisanom roku nije dobio licencu za 2. HNL, dok jedino kao drugoligaš može ući u privatizaciju, odnosno biti pretvoren u dioničko društvo.

Ako HNS uvaži argumente koji su, čini se, vrlo ozbiljni i jasni, “Karlovac” bi mogao nastaviti natjecanje kao drugoligaš, ali po prvi put u povijesti i kao klub koji će imati vlasnički udio gospodarstvenika, u ovom slučaju iz inozemstva.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest