Grad robotike – mladi robotičari pokazali da se u njih vrijedi ulagati

Grad robotike – mladi robotičari pokazali da se u njih vrijedi
ulagati

Na natjecanju u Hrvatskoj ligi robotičara održanoj jučer u Varaždinu tri ekipe Zajednice tehničke kulture Karlovac osvojile su četvrto, peto i osmo mjesto u konkurenciji čak 46 ekipa iz cijele Hrvatske. Kako javljaju iz ZTK, u ukupnom poretku Hrvatske lige robotičara, ekipe ZTK Karlovac osvojile su drugo i treće mjesto. Drugo mjesto su osvojili Marija Škrtić i Josip Cvitešić, a treće mjesto Filip Jakšić i Tena Šnajdar.

– Ovo samo potvrđuje izvrsnost karlovačkih robotičara i njihovog mentora Erica Neuholda. Od svih robotičara u Hrvatskoj, svih gradova sudionika i svih puno bolje opremljenih učenika, ekipe ZTK Karlovac su dokazale da je Karlovac grad robotike, kazala je Suzana Šnajdar iz ZTK. 

Mladi karlovački robotičari dokazali su i potvrdili prošlomjesečne rezultate europskog natjecanja. Ove godine, međutim, zbog nedostatka sredstava nisu mogli sudjelovati na svjetskom natjecanju, no, kažu u ZTK, nadaju se da će sljedeće godine moći poslati ove kvalitetne učenike da predstavljaju Karlovac i Hrvatsku na svjetskom natjecanju.

– Ovime je završila robotička natjecateljska godina, gdje se pokazalo da je uložen trud mentora i učenika isplativ. Na svim natjecanjima osvojili su bar jedno od prva tri mjesta, pokazali da znaju i mogu i da se isplati uložiti u njih, kaže Šnajdar.

Ekipa Kupa; Marija Škrtić i Josip Cvitešić osvojili su 4. mjesto; ekipa Korana; Filip Jakšić i Dorian Janžetić osvojili su 5. mjesto i Ekipa Mrežnica; Antonio Valentić i Albert Gajšak osvojili su 8. mjesto.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest