Gradska strategija – počinje anketiranje građana kakav žele Karlovac

Gradska strategija – počinje anketiranje građana kakav žele
Karlovac

Izrada Strategije grada Karlovca do 2020. godine, temeljni dokument koji bi trebao dati odrednice budućeg razvoja grada 1. lipnja ulazi u novu fazu, a radi se istraživanju među građanima kako vide svoj grad i kakvog ga vide do 2020. godine. Istraživanje, odnosno anketiranje građana će se provoditi dva tjedna, a anketa s mogućnošću da građani i sami predlože svoju viziju razvoja grada bit će dostupna na dvadesetak mjesta.

Anketa će se moći ispuniti u karlovačkoj poslovnici FINA-e, na porti gradske uprave, u centrima za mlade u Grabriku i na Gazi, ali u 16 gradskih četvrti i mjesnih odbora.

– Pitanja se odnose na zadovoljstvo građana s uvjetima života vezano uz komunalnu infrastrukturu, škole, kvalitetu življenja, čistoće sgrada, održavanje, rad gradske uprave, ali i prioritete razvoja. Jedna od opcija je da građani i sami daju svoju definiciju vizije grada, kazala je Danijela Peris iz gradske uprave.

Zanimljivo je mišljenje gradonačelnika Damira Jelića koji je na novinarski upit pokušao odgovoriti kako on vidi grad kojeg vodi do 2020. godine.

– Načelno mogu reći da su analize izrekle da Karlovcu ne nedostaje ljudi inventivnog duha i da se on treba valorizirati kroz nova otvorena radna mjesta, kazao je gradonačelnik. Kako dodaje, jedan od najvećih pozitivaca modernog doba bio je Nikola Tesla, a koji je, kaže, dio svog duha ostavio u ovom gradu.

– U svim našim tvrtkama krije se neka inovacija koja je i otvorila radna mjesta. Kad se inovacija pretvori u radna mjesta to je itekako konkretno i svima interesantno, rekao je Jelić. Kaže i da se svaki oblik moderne kulture zasniva na tradiciji.

– To je ništa drugo nego štovanje, tradicijski to je bogoštovlje, rekao je Jelić. Govorivši o potencijalima grada spomenuo je i vode koja je, kaže, nužna kako u zdravstveno životnom smislu tako i u energetskom.

– Smatram da je u nekakvim makro razinama promišljanja na razini Hrvatske i na univerzalnoj razini Univerzuma da će upravo voda biti jedan od najbitnijih strateških potencijala u budućnosti, u inovativnom i prehrambenom smislu ali i kao turistički potencijal. Dakle, moje inzistiranje je na očuvanju kulture, kulturnih vrijednosti, u kojima je i moderna kultura s jedne strane, a s druge inovativni duh koji bi se oplemenio kroz radna mjesta, rezimirao je gradonačelnik Jelić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest