Sjednica Županijske skupštine – stiže li odgovor što će biti s Babinom Gorom?

Sjednica Županijske skupštine – stiže li odgovor što će biti s
Babinom Gorom?

Vijećnici Županijske skupštine danas će ponovno sjesti u svoje klupe a osim “aktualnog sata”, koji bi s obzirom na nove momente vezane za odlagalište otpada na Babinoj Gori mogao biti posebno interesantan, na dnevnom redu je i prvi rebalans proračuna Karlovačke županije.

Podsjetimo, u saborsku proceduru uskoro bi trebao ući novi Zakon o otpadu koji predviđa otvaranje regionalnih centara za gospodarenje otpadom. Po tom planu CGO na Babinoj Gori trebao bi primati otpad i iz drugih županija što su ekološke udruge još odavno tvrdile da je vladajuća struktura dogovorila, a da se to skrivalo od javnosti. Župan Ivan Vučić je jučer iz Bruxellesa, gdje se nalazi na otvorenju ureda Karlovačke županije, ustvrdio da nije korektno da ministrica o tom naumu nije obavijestila njega i županijske službe te dodao kako su svi dokumenti, studije i objedinjeni uvjeti zaštite okoliša koji su dosad napravljeni i za što je potrošeno 1,6 milijuna kuna napravljeni za županijski, a ne za regionalni centar. Nije poznato hoće li Vučić danas stići na sjednicu.

Skupština će još trebati usvojiti Plan zaštite i spašavanja, elaborat o procjeni ugroženosti stanovništva i dobara u katastrofama i velikim nesrećama, ali i Program energetske učinkovitosti.

Što se događa na sjednici, moći ćete tijekom prijepodneva pratiti na KAportalu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest