SDP upozorio župana na Toplanu i na moguć energetski kolaps

SDP upozorio župana na Toplanu i na moguć energetski kolaps

Iako Toplana nije u ingerenciji Karlovačke županije, ovaj gorući problem grada Karlovca postao je glavna tema i “aktualnog sata” na današnjoj sjednici Županijske skupštine.

SDP-ov vijećnik Stjepan Mikulandrić prvo je predstojniku Ureda državne uprave Željku Spudiću uputio pitanje što je učinio po pitanju, kako kaže, nezakonite odluke Grada Karlovca da osnuje Gradsku toplanu d.o.o. prije nego što je pokrenut stečajni postupak stare toplane kojoj je račun blokiran zbog višemilijunskih dugova.

– Znamo da je imenovan novi direktor, da tvrtka još nije registrirana na Sudu, da HERA nije donijela odluku o ukidanju dozvole za dostavu toplinske energije Toplani d.o.o. i da nova Gradska toplana nema dozvolu za rad, rekao je Mikulandrić. Zanima ga kako Grad može biti siguran da će nova Toplana dobiti u najam pogon Toplane.

Župana “u odustnosti” koji se, naime, nalazi na službenom putu u Bruxellesu pitao je zašto se Županija ne uključi u rješavanje ovog problema. Kaže da se radi o elementarnoj nepogodi i da bi županu trebalo biti stalo, te da je vrijeme da se angažira. Da je više nego hitno da se nešto po pitanju Toplane napravi rekao je i vijećnik Boris Ožanić. Po njegovim informacijama, ako se nešto ne riješi Karlovac bi s početkom sezone mogao doživjeti energetski kolaps. Naime, velik broj korisnika se zbog najavljenog poskupljenja namjerava isključiti iz Toplane, tako da bi grijalice na struju mogle preopteretiti mrežu koja, po mišljenju nekih stručnjaka, ne bi izdržala takav udar.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest