U dvorcu Dubovac održana premijera spota i humanitarnog projekta

U dvorcu Dubovac održana premijera spota i humanitarnog projekta

Predstavljanjem glazbenog spota pjevača Lucasa, a u čijem su snimanju sudjelovali predstavnici Društva prijatelja Novigrada na Dobri Frankopan, Dubovački streličari te Udruga Kameleon te brojni drugi volonteri, jučer je i službeno započeo humanitarni glazbeni, edukacijski, ekološki i humanitarni projekt za zaštitu starog grada Novigrada.

No predstavljanje se nije održalo u gradini Novigrad koja se pod paskom konzervatora već više godina obnavlja, već u Starom gradu Dubovcu. Nakon Sajma vlastelinstva, ponovno se vratio dašak Srednjeg vijeka, dok su uz Lucasa u prigodnom programu nastupili glumci i statisti u spotu snimljenom upravo u Novigradu.

– Projektom radnog naziva “Za novi stari grad Novigrad” želi se dati dodatni poticaj obnovi ove povijesne gradine koja se odvija uz stručni nadzor Konzervatorskog odjela Karlovac, rekao je jedan od organizatora Goran Majetić.

Spot “Nakon ljubavi” je kvalitetan pop – rock glazbeni uradak kojim se namjerava promovirati stari grad Novigrad kao zaštićeno kulturno dobro Republike Hrvatske.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest