Na zahtjev ugostitelja terase će raditi do ponoći, neplatišama određen rok za plaćanje

Na zahtjev ugostitelja terase će raditi do ponoći, neplatišama
određen rok za plaćanje

Nakon negodovanja karlovačkih ugostitelja i našeg napisa o gradskoj odluci po kojoj je skraćen rad terasa kafića do 23 sata, ova će odluka ipak biti ukinuta a radno vrijeme terasa biti produženo do ponoći. Ovo je danas najavio karlovački gradonačelnik Damir Jelić koji je kazao da su ga kontaktirali predstavnici Ceha ugostitelja i vlasnici kafića te upozorili na pomalo nelogičnu odluku kojom se ograničava rad terasa postavljenih na javnoj površini.

– Nelogično je da terasa na privatnom zemljištu može raditi do ponoći a ona kafića pored koja se nalazi na prostoru u vlasništvu grada mora biti zatvorena u 23 sata, kazao je gradonačelnik. Po prijedlogu Ceha to će se izjednačiti i sve terase će ubuduće raditi do ponoći.

No s liberalnijim stavom vezanim za radno vrijeme stižu rigoroznije mjere naplate. Jelić je rekao da od ugostitelja koji redovito ne plaćaju najam terasa očekuje da u roku od sedam dana ispoštuju obveze, jer će doći u – neugodnu situaciju. Takvih, kaže Jelić, u gradu ima desetak. Također, od posjetitelja očekuje da se poštuje kultura ponašanja u noćnim satima te da se, kaže gradonačelnik – dobro vrati dobrim.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest