N. Vuljanić: Ili sam ja paranoik ili netko želi uništiti hrvatske rezerve vode!

N. Vuljanić: Ili sam ja paranoik ili netko želi uništiti hrvatske
rezerve vode!

Ne znam je li riječ o mojoj paranoji, ali planiranje odlagališta na području cijele Hrvatske izgleda kao da netko namjerno želi uništiti hrvatske rezerve vode! To vrijedi za “našu” Babinu Goru, ali i za Istru, Pakrac…sva odlagališta otpada predviđena su upravo na područjima bogatim vodom – kazao je saborski zastupnik Nikola Vuljanić na press konferenciji Udruge za zaštitu okoliša. Indikativno je i da u niti jednom dosadašnjem Zakonu, kao ni u prijedlogu novog Zakona o otpadu, nigdje ne stoji da se otpad ne smije odlagati u krugu velikih izvorišta vode.

Srodne udruge uputile su niz primjedbi na prijedlog Zakona, a Vuljanić se nada kako će barem neke od njih pasti na plodno tlo, jer ima povjerenja u ministricu Holy.

– Njen način komunikacije je drukčiji – kazao je Vuljanić i podsjetio kako je ministrica nedavno naglasila da je sanacija odlagališta opasnog otpada na Lemić Brdu jedan od prioriteta i osigurano je 18,7 milijuna kuna za tu namjenu.

Vuljanić i njegovi kolege iz udruge, predsjednica Biserka Schmuck i Žarko Kotur, naglasili su kako se i dalje zalažu za odustajanje od projekta izgradnje Centra za gospodarenje otpadom na Babinoj Gori i da vjeruju kako će im u tome pomoći župan Vučić i Karlovačka županija.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest