Prezentirani javni pozivi gradovima i općinama za tri natječaja iz EU fondova

Prezentirani javni pozivi gradovima i općinama za tri natječaja iz
EU fondova

U dvorani Obrtničke komore održan je sastanak na temu “Mogućnosti financiranja infrastrukturnih projekata u jedinicama lokalne i regionalne samouprave”, a koji je za predstavnike gradova i općina organizirala Razvojna agencija Karlovačke županije “Karla d.o.o.”.

Kao regionalni koordinator za provedbu Županijske razvojne strategije Agencija je prethodno razvrstala projekte koji se nalaze u bazi projekata Županijske razvojne strategije, prema strateškim ciljevima, mjerama te prema predlagateljima i financijskim iznosima. Tako razvrstani projekti imaju prednost prilikom apliciranja na natječaje jer se pozivaju na bazu “Razvojne strategije Karlovačke županije 2011.–2013.” .

Na sastanku su prezentirani javni pozivi za projekte iz programa Europske unije i za programe Ministarstva turizma. Konkretno se radi o tri natječaja iz EU fondova čija se objava poziva očekuje  do kraja godine; IPA komponenta III C – Regionalna konkurentnost – “Poslovna infrastruktura”, Program za konkurentnost i novacije (CIP) – “Eko inovacije” i IPA komponenta III C – Regionalna konkurentnost – “Podrška za povećanje konkurentnosti sektora malog i srednjeg poduzetništva u RH” te dva natječaja Ministarstva turizma; “Inovativni turizam” i “Korak više”. Ukupna vrijednost projekata iz fondova Europske unije je preko 40 milijuna eura, a vrijednost programa Ministarstva turizma je preko 13 milijuna kuna.

U jedinicama lokalne i regionalne samouprave treba odabrati projekt koji su u visokom stupnju pripremljenosti  i odrediti osobu za tehničku pomoć koja će u suradnji sa Razvojnom agencijom pripremiti projekt koji će se aplicirati na navedene programe iz EU fondova i programe Ministarstva turizma.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest