LED Fest slavi peti rođendan uz pet događanja sa svjetskim prizvukom

LED Fest slavi peti rođendan uz pet događanja sa svjetskim
prizvukom

Pet događaja za pet godina postojanja. To je kratka najava ovogodišnjeg LED Festa, koji će od 30. lipnja do 7. srpnja još jednom grad na četiri rijeke učiniti iznimno važnom točkom na mapi elektroničke glazbe, ne samo u Hrvatskoj, već i diljem svijeta (treba podsjetiti da je još prošlogodišnji festival bio izravno prenošen putem popularne londonske internet stanice JacksHouse za cijeli svijet). U sve bogatijoj karlovačkoj urbanoj ponudi ljubitelji elektroničke glazbe i dalje su pomalo zapostavljeni, no u nedostatku “clubbinga” itekako dobru utjehu pružaju im nastojanja ekipe iz LED kolektiva i njihovi sve popularniji partiji, s festivalom kao središnjim događanjem.

Ove godine partijanje je rezervirano za 30. lipnja i 7. srpnja. Kraj mjeseca partijaneri će dočekati na Starom gradu Dubovcu uz experimental/bass večer i DJ lineup koji čine Ohmwerk (Francuska), Aethek (BiH) i domaće snage Tekitoka, Kodin, Naos i Dots uz visuale za koje je zadužen fnF5.

Glavni party onaj je na Kinološkom 7. srpnja, a na kojem su središnje inozemne zvijezde Britanac Michael Wells i P0ljak SLG. Uz njih partijanere će u house i techno ritmovima zagrijavati Pavle D, Pytzek, Nec i _prototype. Vizualni dio opet će raditi fnF5.

Osim ova dva događanja, na rasporedu su, kako smo i najavili na početku teksta, još tri. U utorak 3. srpnja u Centru za mlade Grabrik na rasporedu je radionica scratcha koju vodi DJ Venom, a dan poslije na istoj lokaciji i diskusija o sceni elektroničke glazbe u Hrvatskoj. U petak, 6. svibnja, pak, LED-ovci pripremaju A/V instalaciju na otvorenom, točnije kod srušenog spomenika u perivoju. U trajanju od 20 do 23 sata, a osmislili su je DJ-i Simba i Nec te VJ Loading data.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest