Gradsko vijeće: Sukob oko Savjeta za zaštitu potrošača već i prije donošenja dnevnog reda

Gradsko vijeće: Sukob oko Savjeta za zaštitu potrošača već i prije
donošenja dnevnog reda

Još nije prihvaćen ni dnevni red sjednice Gradskog vijeća, a ona je već drugi puta prekinuta. Vladajući i oporbeni vijećnici sukobili su se oko 12. i 13. točke dnevnog reda, odnosno donošenja odluka o odvodnji otpadnih voda te priključenju na komunalne vodne građevine. Nakon što je Miroslav Delić u ime oporbenih vijećnika tražio skidanje te dvije točke s dnevnog reda, upozoravajući kako će biti donešene nezakonito, bez pravovaljanog mišljenja Savjeta za zaštitu potrošača. Stanku je prvo zatražio HDZ, potom odbio prigovore i prijedloge, pa je uslijedila nova stanka, ovog puta na zahtjev oporbe.

Sporan je izlazak predstavnika Udruge za zaštitu potrošača Korana iz spomenutog Savjeta, iako prema zakonskim odredbama to tijelo mora imati predstavnike udruge za zaštitu potrošača. Prema oporbenjacima to čini posljednje odluke Savjeta ništavnima i Gradu prijeti kazna od 15 do 100 tisuća kuna, dok je dogradonačelnica Marina Kolaković nakon prve stanke ustvrdila kako su odluke Savjeta donešene na sjednici na kojoj su bili nazočni i predstavnici Korane. Na njoj su, istina, podnijeli i ostavke, no iste u trenutku donošenja mišljenja o navedenim odlukama Gradskog vijeća još nisu stupile na snagu.

Oporbenjaci su tražili i da se, u slučaju da ne budu skinute s dnevnog reda, sporne točke premjeste na početak sjednice, a novi predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a, dr.sc. Josip Žunić, u svom prvom obraćanju vijećnicima u toj ulozi, kratko im je poručio “Nema pomicanja točaka”.

Nakon druge stanke, prijedlozi su odbijeni očekivanim omjerom glasova – 13:9.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest