Filmovi iz Karlovca u Norveškoj, Euro konferencija mladih filmaša u Karlovcu!

Filmovi iz Karlovca u Norveškoj, Euro konferencija mladih filmaša u
Karlovcu!

Kada je u pitanju Kinoklub Karlovac, jasno je da su vijesti koje stižu – odlične! Tako je i ovog puta. Članice organizacijske ekipe 17. Filmske revije mladeži i 5. međunarodnog Four River Film festivala Marija Ratković i Ksenija Sanković, dok se mi veselimo dolasku pravog toplog ljeta, uživaju u ponoćnom suncu na sjeveru Norveške, u gradu Tromsou, gdje su u tijeku Nordic Youth Film Festival i Europska konferencija o filmskom stvaralaštvu mladih.

Što Karlovac znači u svijetu filma mladih, najbolje govore dvije kratke, ali sjajne informacije – večeras će u sklopu Nordic Youth Film Festivala publici biti predstavljeni ponajbolji filmovi iz programa prošlogodišnjeg karlovačkog festivala, a sljedeće godine mladi filmaši iz cijele Europe, organizatori desetak sličnih europskih filmskih festivala okupit će se – upravo u Karlovcu! Domaćin europske konferencije 2013. godine bit će naš grad, vjerojatno upravo tijekom trajanja Four River Film festivala.

A festival u gradu na četiri rijeke iz godine u godinu sve je veći. Već sada za rujanski (12. do 15.9.) festival prijavljeno je čak 329 filmova, 15% više nego lani!

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest