Rock Korana, Nepokoreni grad, KIDaj!, Riječno kino, LED, krijes, festivali jazza i folklor

Rock Korana, Nepokoreni grad, KIDaj!, Riječno kino, LED, krijes,
festivali jazza i folklor

Brojnim zanimljivim događajima, festivalima, uličnim performansima i sličnim manifestacijama Karlovac će ući u ljeto 2012. godine. Kalendarski ljeto počinje u četvrtak, upravo kada kreće i prvi ljetni festival u gradu na četiri rijeke – riječ je o RocKorana festivalu na Kinološkom na kojem će u dva tjedna nastupiti odlična rock i punk lista bendova. Prvog dana publiku će zabavljati Let 3, Motus, Malehookers, Udriground i Tahijevi kmetovi, a drugog Opća opasnost, Bad mushrooms, Absortick i The Chocolate Nipples.

Samo dan kasnije počinje Nepokoreni grad koji će u sedam dana u karlovačkim parkovima, ulicama, klupskim prostorima (Scena!) i drugim lokacijama obilovati predstavama, koncertima, performansima, plesovima…a u sklopu ove velike manifestacije ove godine započet će i Festival dječjeg uličnog kazališta KIDaj!.

U subotu su na rasporedu tradicionalni Ivanjski krijesovi, uz uobičajeni program na kupskim obalama i proslavu solsticija uz vatre i vatromet, održat će se i koncert Lollobrigide i Šafla. Krajem lipnja, pak, počinje novo izdanje LED festivala, ponovno s jakim inozemnim lineupom, ali i novo izdanje “Riječnog kina uz karlovačko” na Foginovom, ove godine dvostruko dulje.

Ni u srpnju neće biti manje zanimljivo – uz veliki Rođendanski bal i koncert Psihomodo Popa, tu su i Međunarodni festival folklora (sudionici ove godine dolaze iz Egipta, Meksika, Grčke, Rumunjske…), Etno jazz festival (20. do 22. srpnja) s jakim programom u kojem je glavna zvijezda svakako jedan od ponajboljih europskih jazz trubača, Šveđanin Andreas Bergcrantz.

Puno zabave bit će i na Foginovom, koncerti će se održavati na Starom gradu Dubovcu, na rasporedu je i niz sportskih i kulturnih manifestacija uz Dan grada i možemo s pravom reći kako nas očekuje izuzetno sadržajno i zanimljivo ljeto.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest