Jelić zadužen za školstvo i znanost u Karamarkovom “specijalnom timu”

Jelić zadužen za školstvo i znanost u Karamarkovom “specijalnom
timu”

Kao što je i najavio, novi predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, poslije dugog bavljenja HDZ-a samog sa sobom, počinje se baviti novom vlašću koja je upravo zbog HDZ-ovih unutarstranačkih izbora dobila ne sto već 200 dana mira. U tom smislu oformio je specijalni tim koji će pratiti resor po resor, kritizirati i ukazivati na loše poteze aktualne vlasti. U tom timu su Davor Stier, Drago Prgomet, Domagoj Milošević, Davorin Mlakar i karlovački gradonačelnik Damir Jelić. On će, kako nacionalni mediji pišu, biti zadužen za inventuru školstva i znanosti što će reći da će puhati za vrat ministru Željku Jovanoviću.

Iako je ta skupina nazvana “specijalnim timom”, u njoj se mogu razaznati obrisi svojevrsne “Vlade u sjeni”. Kao što smo već prognozirali, Damir Jelić, kao jedan od onih koji su među prvima iskazali podršku kandidaturi Tomislava Karamarka, bi danas-sutra ako HDZ osvoji vlast mogao postati ministar. Prva  potvrda te pretpostavke dogodila se na saboru HDZ-a kada je Jelić postao jednim od potpredsjednika stranke, a kooptiranje u specijalni tim za praćenje poteza SDP-ove Vlade je još konkretnija naznaka smjera političkog uspona Damira Jelića.

Nažalost, dok Jelić bilježi osobne političke uspjehe na državnoj razini, mnogo toga kao prvi čovjek Grada nije u stanju riješiti, a njemu od inertne oporbe nema tko puhati za vrat. Ostaje nam se nadati da će u pauzama praćenja poteza ministra Jovanovića stići obaviti poslove za koje je plaćen i koji su životno važni za građane Karlovca, primjerice kako svojim sugrađanima osigurati grijanje ovu jesen preko Toplane u kolapsu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest