Projekt na Babinoj gori ide dalje, no uz moguće promjene – u KODOS-u tvrde: Sve započeto se nastavlja

Mjesto budućeg centra na Babinoj gori

Unatoč sve glasnijim nagađnjima da je projekt izgradnje Centra za gospodarenje otpadom na Babinoj gori, bar onakav kakav je planiran, zaustavljen, direktorica Kodosa Marija Tufeković tvrdi suprotno – da nije!

Odgovorila nam je tako, objašnjavajući što je dogovoreno na sastanku u nadležnom Ministarstvu zaštite okoliša, na kojem su predstavnici Županije s ministrom razgovarali o budućem Centru na Babinoj gori.

– Ministar Dobrović smatra kako naglasak treba biti na primarnoj selekciji otpada, sortirnicama, reciklažnim centrima i u tom smislu je savjetovao nastavak aktivnosti uz ostavljanje otvorenog prostora za usklađenje projekta s novim Planom gospodarenja otpadom, koji će, po ministrovim riječima, biti uskoro prezentiran javnosti, kaže Tufeković.

Moguće je, ipak, da do nekih promjena u projektu dođe, no hoće li se one odnositi na predviđenu veličinu centra, količinu otpada koji bi u njega trebao stizati, metodologiju obrade otpada ili nešto četvrto, za sad nije određeno.

– Budući da Studija izvedivosti CGO Babina gora još nije usvojena kao konačni dokument, sa stručnih osnova promišljamo, zajedno sa FZOEU i izrađivačem Studije izvedivosti, o racionalizaciji koncepta centra i uključivanju novih sadržaja kako bi bili u skladu s najavljenim Planom gospodarenja otpadom. Sve naše započete aktivnosti nastavljamo dalje: projekti pretovarnih stanica su u izradi, u tijeku je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, priprema se natječajna dokumentacija…, zaključuje direktorica Tufeković.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest