Cjelovečernjim koncertom večeras počinje 15. Međunarodni festival folklora

Cjelovečernjim koncertom večeras počinje 15. Međunarodni festival
folklora

Šarenim defileom ulicama grada i cjelovečernjim koncertom na košarkaškom igralištu u Šancu, večeras počinje 15. Međunarodni festival folklora. Defile počinje u 20 sati, a koncert u 20.30. Karlovčani će imati priliku vidjeti atraktivne folklorne skupine s tri kontinenta – Afrike, Sjeverne Amerike i Europe.

Najudaljeniji gosti ovog izdanja MFF-a dolaze iz dalekog Meksika, riječ je o skupini Estampas de Mexico, koja je s 40 sudionika ujedno i najbrojniji gost ove godine. Iz glavnog grada Egipta, Kaira, dolazi AUC Egyptian Folklore Troupe, a s Cipra, i to njegovog sjevernog dijela (pod turskom upravom) stiže Fogem Folk Dance Group. Nešto bliži, ali zasigurno ne manje atraktivni gosti stižu iz Poljske (KUD Swierczkowiacy iz Tarkowa) i Rumunjske (Ansamblul folcloric “Doina Timisului” iz Temišvara), a svoje umijeće, naravno, pokazat će i domaćin, karlovački Folklorni ansambl Matija Gubec. Postoji mogućnost i da će u dijelu festivala nastupiti jedna grupa iz Grčke, no to još nije potvrđeno.

Karlovčani će, kao i svake godine, moći uživati u više nastupa, no bit će gostovanja i u drugim dijelovima županije pa i izvan nje. U Karlovcu su tako na rasporedu dva velika cjelovečernja koncerta, na otvaranju u nedjelju 8. srpnja i na zatvaranju festivala, u subotu 14. srpnja. Bit će više animacijskih nastupa po gradu, posebno na Dan grada, 13. srpnja, kada će gosti nastupati kod Zorin doma, Papas bara i uz sam Rođendanski bal za koji pripremaju posebno iznenađenje.

U utorak, 10. srpnja, sudionici festivala gostuju u Topuskom, dan poslije u Dugoj Resi, a 12. srpnja u Draganiću.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest