Novi web servis – pitanje je koliko će biti učinkovit u privlačenju investitora?

Novi web servis – pitanje je koliko će biti učinkovit u privlačenju
investitora?

Grad Karlovac danas je javnosti predstavio novi informacijski sustav na internetu putem kojem će građani i svi zainteresirani moći na brz način doći do određenih podataka vezanih za prostorni plan uređenja i generalni urbanistički plan grada.

Kako je na predstavljanju rekao pročelnik Nikola Rogoz, to je geografsko informacijski sustav (GIS), moćan alat namijenjen građanima ali i potencijalnim investitorima. Može se pregledati na web stranici Grada – www.karlovac.hr, ili direktno na gis.karlovac.hr.

Preglednik prostornih planova može dati sve potrebne informacije za pojedinu česticu, uvid u dokumentaciju, ortofoto snimke, katastarske planove.

Grad Karlovac je, podsjetimo, još 2010. godine ušao među top 10 web stranica u kategoriji lokalne samouprave, te je upravo zbog web interaktivnih servisa proglašen kao jedan od najtransparentnijih u Hrvatskoj. S obzirom da ovakva otvorenost barem dosad nije urodila plodom što se tiče privlačenja novih investitora, treba pričekati hoće li novi servis imati bolji učinak.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest