Kunstbunker počinje večeras koncertom na bocama i izložbom slika

Kunstbunker počinje večeras koncertom na bocama i izložbom slika

Neobičnim koncertom na bocama, koji će izvesti glazbenik Dalibor Mateša te izložbom slika, večeras će u Karlovcu svojevrsnom predpremijerom započeti četvrto izdanje Kunstbunker festivala, koji organizira istoimena udruga. Koncert počinje u 21 sat na terasi Papa’s bara.

Službeni početak festivala, pak, na rasporedu je u petak u Dugoj Resi, kada će Karlovac uzvratiti suradnju koncertom gitarističkog virtuoza Viktora Vidovića u 21 sat, nakon kojeg će zasvirati austrijski kvartet Square. Sve to događat će se u Parku dr. Franje Tuđmana, gdje su na rasporedu i zanimljivi i bogati subotnji i nedjeljni programi. U subotu će tako u 20 sati Dalibor Mateša na bocama zasvirati i za Dugorešane, slijedi književni dio uz predstavljanje poezije Branka Čegeca i proze Miroslava Mićanovića, a u glazbenom programu nastupaju austrijski gitarist Julian Pajzs i hrvatska skupina Trio 4 in 3.

U nedjelju početak je također u znaku književnosti – Irena Lukšić pročitat će svoju novu priču, a zatim će posjetitelji moći pogledati video predstave “Stoliću, prostri se”, nastale na njen tekst. U glazbenom dijelu nastupaju duet gitare i flaute EmmaLee, austrijski jazz trio Julia M, te zanimljiva austrijsko-njemačko-hrvatska kombinacija Chocolate Disaster.

Svakako, i ovaj Kunstbunker imat će i važnu likovnu komponentu. Kako bi još jednom ukazali na činjenicu da Duga Resa nema galeriju, u svoj gradić organizatori dovode cijenjene street art umjetnike, koji će na zidovima izrađivati murale. Tako će, nadaju se, biti ujedno postavljeni i “temelji” buduće dugoreške galerije.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest