Županijska ekspedicija u Celju u posjeti CGO – još se ne zna kakav će biti naš?

Županijska ekspedicija u Celju u posjeti CGO – još se ne zna kakav
će biti naš?

Iako se još niti ne zna hoće li budući Centar za gospodarenje otpadom koji bi trebao biti sagrađen na Babinoj gori biti županijski ili regionalni, Karlovačka županija danas poveću ekspediciju šalje u Celje u susjednu Sloveniju, gdje će posjetiti tamošnji CGO.

Kako najavljuju u Županiji, na put u Celje kreću vijećnici Županijske skupštine, gradonačelnici i načelnici svih gradova i općina u Karlovačkoj županiji te županijsko vodstvo, ali i novinari koji to žele.

– Cilj ovog posjeta je upozavanje s tehnologijom zbrinjavanja otpada, načinom funkcioniranja Centra i njegovog utjecaja na okoliš, s obzirom da bi se na sličan način zbrinjavao otpad i na prostoru Centra za gospodarenje otpadom Karlovačke županije, rečeno je u najavi posjeta. Osim dužnosnika, obilasku CGO u Celju pridružit će se i “redstavnici mjesnih odbora koji se nalaze uz prostor predviđen za izgradnju županijskog Centra za gospodarenje otpadom na Babinoj Gori.

Podsjetimo, sad već bivša ministrica zaštite okoliša Mirela Holy uzbrukala je duhove nakon što je u dva navrata izjavila da će na Babinu goru stizati smeće iz Sisačko – moslavačke, ali i Ličko – senjske županije. U Karlovačkoj županiji koja je nemala sredstva i sama izdvojila za pripremu projekta županijskog centra na lokaciji pored Karlovca, očekuju konačno očitovanje novog ministra i konačan odgovor hoće li centar biti županijskog ili regionalnog karaktera. Ako se bude radilo o regionalnom centru, barem su tako uvjeravali javnost, zatražit će promjenu lokacije.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest