Delegacija Županije obišla Celje, od 2010. godine njihov CGO bez najmanjeg zagađenja

Delegacija Županije obišla Celje, od 2010. godine njihov CGO bez
najmanjeg zagađenja

Brojna delegacija Karlovačke županije pod vodstvom župana Ivana Vučića jučer je posjetila Sloveniju, odnosno grad Celje gdje su obišli tamošnji Centar za gospodarenje otpadom kakvog bi u skoroj budućnosti trebala dobiti i Karlovačka županija. Kako kažu u Županiji, cilj ovog posjeta bio je upozavanje s tehnologijom zbrinjavanja otpada, načinom funkcioniranja Centra i njegovog utjecaja na okoliš, obzirom da bi se na sličan način zbrinjavao otpad i na prostoru Centra za gospodarenje otpadom Karlovačke županije.

– Domaćini su posebno istakli značaj suradnje sa lokalnom zajednicom, edukacijskim i marketinškim pristupom prema okolnom stanovništvu te prednostima koje lokalna zajednica ima od ovog objekta u smislu rente i zapošljavanja. Također je istaknuto da se svakodnevno obavljaju mjerenja i ispitivanja kakvoće podzemnih voda i da od otvaranja Centra 2010. godine još nije zabilježeno ni najmanje zagađenje ili ekološki incident, pošto se radi sa najsuvremenijim tehnološkim metodama zbrinjavanja i prerade otpada, objavljeno je na web stranici Karlovačke županije.

Podsjetimo, problemi i nedoumice oko gradnje karlovačkog CGO na Babinoj gori i dalje su prisutni. Kao prvo, još nije definirano hoće li Centar biti županijskog ili regionalnog karaktera, odnosno hoćemo li primati i smeće iz drugih županija, dok je i sama Babina gora kao lokacija s vrlo bogatim izvorištima vode sporna.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest