Noćni brodovi stvorili gužvu na Korani – odličan nastavak Riječnog kina

Noćni brodovi stvorili gužvu na Korani – odličan nastavak Riječnog
kina

Početak drugog dijela manifestacije Riječno kino uz Karlovačko nije mogao bolje proći. “Noćne brodove” na Korani je dočekalo više od 900 posjetitelja, među njima i “kapetan broda”, redatelj Igor Marković te direktor fotografije Silvestar Kolbas. Dan je prijetio lošim vremenom, pripremljen je i, zlu ne trebalo, šator, no do projekcije vrijeme se smirilo, a Foginovo još jednom bilo krcato zaljubljenicima u film. Ne samo domaćim, na putu do ljetnog kina vidjeli smo i brojne ogulinske, zagrebačke pa i riječke registracije – svi posjetitelji mogli su zaista uživati u “Mostovima okruga Madison” na hrvatski način, kako Mirkovićevom filmu “tepaju” kritičari.

Atmosfera se svidjela i filmskoj ekipi, redatelj je Foginovo napustio debelo iza ponoći, nakon zabave uz odličnu svirku benda Dado i kajdanke te razgovora i druženja s mladim karlovačkim filmašima i gledateljima. Jasno, Mirković i Kolbas nisu otišli praznih ruku, Karlovac su napustili s poklonom, zaštitnim znakom Riječnog kina – luftićem.

Subotnji program po običaju počinje već u poslijepodnevnim satima. Prošlog tjedna zabavna utrka održana je u rijeci, ovog puta bit će na obali, i to u perajama i s kockicama leda. Početak je u 17 sati, a u 18 će svi zainteresirani moći vidjeti novi sport – speedminton! Riječ je o kombinaciji sportova s reketima, koji ima i svoju noćnu verziju s fluoroscentnom lopticom, a i nju ćemo moći vidjeti oko 23 sata, odnosno odmah nakon filma. A, u 21.30 na rasporedu je najzvučniji film ovogodišnjeg rasporeda, pobjednik Berlinskog festivala i dobitnik Oscara za najbolji strani film, sjajan iranski film “Nader i Simin se rastaju”. Nakon filma i kratke prezentacije blackmintona, nova rock svirka – večeras nastupa mladi karlovački bend Deph.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest