Gorani M prvi na Prikupskoj olimpijadi, Ivana i Ivica miss i mister Kupe-Kolpe

Gorani M prvi na Prikupskoj olimpijadi, Ivana i Ivica miss i mister
Kupe-Kolpe

Dok cijeli svijet s nestrpljenjem očekuje početak jubilarnih 30. Ljetnih olimpijskih igara, u Kasunima su održane svojevrsne male olimpijske igre seoskih i narodnih sportova i igara, i to već po četvrti puta pa ovo natjecanje i zabavno druženje već možemo s punim pravom nazvati tradicionalnim.

Četvrta “Prikupska olimpijada” okupila je pet ekipa, a, zanimljivo, brojniji su bili gosti iz Slovenije – nastupili su Macolari-Zilje, Športsko društvo Zilje i ŠTD Vinica sa slovenske strane granice, te organizator natjecanja ŠD Kupa iz Pribanjaca i ekipa Gorani M iz Vrbovskog, s hrvatske strane.

Ekipe su se natjecale u osam disciplina – nošenju sijena, hodanju na štulama, nošenju vode na glavi, bacanju kamena s ramena, bacanju potkove, alki u tačkama, rezanju drva i skakanju u vrećama.

Nakon što su po velikoj vrućini natjecatelji odradili sve igre, najboljima su se pokazali natjecatelji i natjecateljice iz Vrbovskog, koji su tako postali pobjednici 4. Prikupske olimpijade. Drugo mjesto osvojili su Macolari-Zilje, a treće ŠD Zilje. Osim “olimpijskih odličja”, najuspješnije ekipe dobile su i vrijedne nagrade – besplatne sate paintballa, kupanja u toplicama Lešće, vožnju kanuima po rijeci Kupi…

U večernjim satima, pak, održano je tradicionalno natjecanje za Miss Kupe-Kolpe, po prvi puta “pojačano” i izborom za mistera! Za razliku od sportskih natjecanja, u kojima ih je bilo više nego domaćih, Slovenci, odnosno Slovenke, nisu imali hrabrosti za izbore ljepote – od 11 natjecateljica tek je jedna bila iz Slovenije. Nova Miss Kupe-Kolpe za 2012. godinu postala je Ivana Trgovčić, prva pratilja je Marijana Bajac, a druga Matea Furdek. Proglašena je i miss fotogeničnosti, a to je Daliborka Bjeloš.

Prvi Mister Kupe-Kolpe postao je Ivica Dubravčić, njegov prvi pratitelj je Miroslav Gatarić, a drugi Mario Kolibaš.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest