Turistički djelatnici nadaju se rekordnoj sezoni i povećanju broja noćenja

Turistički djelatnici nadaju se rekordnoj sezoni i povećanju broja
noćenja

Karlovačka županija, koja je izuzevši Grad Zagreb unatoč smanjenju noćenja u odnosu na godinu ranije i u prošloj godini bila najjača destinacija kontinentalnog turizma u Hrvatskoj, ove bi godine mogla oboriti novi rekord. Naime, turistički djelatnici s optimizmom slušaju podatke o povećanju broja gostiju u prvih pola godine na razini države, pa se možemo nadati da će se ovakav trend odraziti i na našu regiju.

Iako je u 2011. godini ostvareno 4,5 posto noćenja manje nego u 2010. godini, zabilježeno je povećanje dolazaka gostiju dok je broj noćenja u Karlovačkoj županiji sadržavao čak 30 posto svih noćenja u kontinentalnoj Hrvatskoj bez metropole. Osim tranzita, naravno, to se može zahvaliti smještajnim kapacitetima u Općini Rakovica koja je naslonjena na Plitvička jezera, nezaobilaznu destinaciju velikog broja stranih turista, a koja se administrativno nalazi u Karlovačkoj županiji. Od ukupno 269 tisuća noćenja, Rakovica je u prošloj godini ostvarila 168 tisuća, Karlovac 28.332, a Duga Resa 26.764 zahvaljujući ponajprije sve popularnijem autokampu Slapić u Brigu na rijeci Mrežnici.

Prosječan broj noćenja po dolasku je i dalje vrlo mali, tek 1,63 što znači da se i dalje treba raditi na zadržavanju turista i ponudi dodatnih sadržaja.Što se tiče broja dolazaka i noćenja u prva tri mjeseca 2012. godine, evidentan je novi rast. U usporedbi s istim periodom prošle godine, Karlovačka županija bilježi 20,5 posto više dolazaka i 7,6 posto više noćenja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest