Vučić promijenio ploču: Regionalni CGO na B. gori više mu nije tako loša ideja

Vučić promijenio ploču: Regionalni CGO na B. gori više mu nije tako
loša ideja

Uzalud su bile sve tenzije i nepotrebno trošenje vremena u uvjeravanju karlovačke javnosti i svih onih nezadovoljnih “kotura i obradovića” da se na Babinoj gori gradi županijski, a ne regionalni centar za gospodarenje otpadom. Župan Ivan Vučić koji je do prije par mjeseci skakao na svaki istup “zelenih” koji su otpočetka tvrdili da je Babina gora rezervirana za karlovački, ali i za otpad iz drugih županija sada je promijenio ploču i izjavio da je, kad se sve sagleda, od financijske situacije nadalje, dobro da budući Centar bude regionalnog karaktera. Nismo toliko, kaže župan, bogati da svaka županija ima svoj centar ovog tipa, ali ipak treba još sjesti za stol i pripremiti ljude što ih očekuje.

Na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine HDZ-ov veteran Vladimir Cvitanović pitao je župana je li locirao i identificirao osobu ili više njih, instituciju ili više njih koji ometaju skladni proces ovog projekta, naglašava Cvitanović, vrlo važnog za Karlovačku županiju. Župan na ovo pitanje svog stranačkog kolege nije odgovorio, ali iz kratkog izlaganja po pitanju CGO vidljivo je da je zaboravio da su oni zainteresirani odavno htjeli sjesti za stol i razgovarati, samo što sugovornika s njegove strane, tvrde protivnici ove lokacije Centra, baš i nije bilo. Vučić je ponovio priču da je sve do sada, od studije utjecaja na okoliš te ostalih dokumenata bilo napravljeno da Centar bude županijski a ne regionalni, te najavio dodatna istraživanja i mišljenja struke. Podsjetimo i na njegovu nedavnu izjavu da će se “ako centar bude regionalan tražiti nova lokacija, pa makar zato trebalo i deset godina”.

Možda za Babinu goru još i nije kasno kao što je, na primjer, kad su se “stručnjaci” uhvatili posla, odzvonilo rijeci Dobri. Naime, možemo se prisjetiti jednog ne tako davnog Vučićevog bisera na otvaranju hidroelektrane u Lešću, kad je premijerki Jadranki Kosor obećao i druge karlovačke rijeke za gradnju hidroelektrana. Nedugo od svečanog rezanja vrpce Vučić je osnovao famozni Tim za uklanjanje posljedica rada iste te hidroelektrane.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest