Karlovac sljedeće godine dobiva Centar za edukaciju kadrova u vod. gospodarstvu

Karlovac sljedeće godine dobiva Centar za edukaciju kadrova u vod.
gospodarstvu

Kao što je prethodno bilo dogovoreno, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina svojim je potpisom na ugovoru i službeno potvrdio sufinanciranje osnivanje Nacionalnog centra za edukaciju djelatnika iz područja vodnog gospodarstva koji bi, ako bude sve po planu, trebao zaživjeti već u tijeku sljedeće godine.

Naime, ovaj je projekt proizašao iz projekta gradnje pročistača otpadnih voda kad su francuski i njemački konzultanti čelnicima Vodovoda i kanalizacije predložili način na koji bi se u Hrvatskoj educirali kadrovi iz vodnog gospodarstva. Kako je uoči današnjeg potpisivanja rekao direktor Vodovoda Ivan Mrzljak, ideja je rođena u okviru tehničke suradnje na što je odlično reagiralo njemačko resorno ministarstvo koje je za tu namjenu odmah izdvojilo 45 tisuća eura. Ministarstvo poljoprivrede se obvezalo da će s istom svotom sufinancirati projekt tako da je već pri kraju prva faza.

– Krenule su radionice, dosad su odrađene dvije za obučavanje trenera i dvije za djelatnike, dok ćemo do kraja godine organizirati još šest radionica čime će završiti prva faza projekta. Druga faza je institucionaliziranje trening centra, dok je želja da preraste u nacionalni centar, kazao je Mrzljak.

Po riječima ministra Jakovine, ovo je odličan projekt kojeg je u kontinuitetu nastavila podupirati nova Vlada.

– S ovim Centrom bit ćemo pripremljeniji u pripremi projekata, puno posla je pred nama i moramo imati što manje grešaka u koracima, rekao je Jakovina. Kako dodaje, EU u koju ulazimo za manje od godinu dana kroz projekte u području vodoopskrbe, zaštite voda i odvodnje nudi četiri milijarde eura do 2023. godine. Znakovito je, dodaje ministar, da se sve događa baš u Karlovcu, gradu na četiri rijeke koji je povezan s vodom i na taj način.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest