U prvih šest mjeseci 2012. godine Karlovac bilježi 12 posto više noćenja

U prvih šest mjeseci 2012. godine Karlovac bilježi 12 posto više
noćenja

Grad Karlovac ove godine bilježi rast broja turista iako se novi podaci Turističke zajednice odnose na prvih šest mjeseci 2012. godine, bez turističke sezone koja se tek zahuktala.

Naime, dosad je Karlovac posjetilo 7.177 turista koji su ostvarili 12.490 noćenja. To je tek 4 posto više dolazaka nego u istom razdoblju prošle godine, no vrlo je optimističan podatak da je čak za 12 posto veći broj noćenja. Prosjek je sada 1,74 noćenja po turistu, jedan od najboljih u kontinentalnom dijelu Hrvatske, što govori da Karlovac sve više postaje grad u kojem se ima što za vidjeti, te da nije tek “bed & breakfast” odmorište za jednu noć.

Najviše su nas posjećivali Nijemci, a zatim Poljaci i Austrijanci koji su prema Plitvičkim jezerima i nekoj od morskih destinacija kretali u predsezoni i lipnju. Bilježi se 5.631 dolazak stranih turista, a 1.546 domaćih. Iako i dalje veći broj gostiju boravi u hotelskom smještaju, hoteli ipak bilježe lagani pad broja noćenja, dok je visok porast noćenja u privatnom smještaju. Novitet je kategorija “festivalskog kampa”, koju je u suradnji s TZ odradio organizator festivala Rock Korana – tog vikenda u festivalskom kampu prespavala su 34 gosta iz drugih gradova.

Tijekom lipnja najatraktivnija karlovačka destinacija bila je postava zbirke iz Domovinskog rata koju je, zajedno s TIC-om “Zelena vrata” na Turnju posjetilo gotovo 13 tisuća turista.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest