Gradonačelnik na vrućoj stolici: Pola grada čeka odgovor hoće li se grijati

Gradonačelnik na vrućoj stolici: Pola grada čeka odgovor hoće li se
grijati

Koje će novosti gradonačelnik Karlovca Damir Jelić priopćiti korisnicima “centralnog grijanja”, odnosno propale Toplane i sad nove Gradske toplane, zanima članove gotovo sedam tisuća kućanstava koji zbog nevjerojatno lošeg vođenja jedne gradske tvrtke sa strepnjom čekaju zimu, možda prvu bez grijanja otkako je 1967. godine sagrađena karlovačka Toplana.

Naime, po rasporedu koji je još prošlog tjedna objavila karlovačka gradska uprava, gradonačelnik Jelić danas će održati sastanak s vlasnicima, suvlasnicima i stanarima stanova u sustavu Toplane i to iz gradskih četvrti Banija, Gaza i Zvijezda. Sastanak je zakazan za 18 sati u Domu OSRH “Zrinski”. Sutra će na red da iz prve ruke saznaju novosti, ako ih uopće ima, doći stanari Novog centra i Drežnika, a u srijedu Grabrika, Švarče i Rakovca. U četvrtak maratonsko sastančenje u “Zrinskom” završava sa stanarima Luščića, odnosno Jamadola i Dubovca.

Poznato je da je situacija više nego loša i da je očekivano propala ponuda da se vjerovnici Toplane naplate udjelom u njezinom vlasništvu. Osnovana je nova tvrtka koja je postrojenje iznajmila od stare iako još nije stigao stečajni upravitelj, a radnici već četiri mjeseca nisu dobili plaće. Kako će se ostvariti plan gradske uprave da nova tvrtka nastavi poslovanje unatoč tome što su višemilijunski dugovi napravljeni prema glavnim dobavljačima energenata nije poznato, kao niti što će biti s preostalim radnicima koji nisu potpisali ugovor s novom, Gradskom toplanom.

U svakom slučaju, Jelić bi trebao dati neke odgovore, ali i reći tko će snositi odgovornost za ovakvu pomalo nevjerojatnu i već bizarnu situaciju u kojoj smo se našli.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest