Dani Piva: Vraćaju se obrtnici i druge pivovare, a zabranjene cajke

Dani Piva: Vraćaju se obrtnici i druge pivovare, a zabranjene cajke

U svom 26. izdanju Karlovački dani piva trebali bi se okrenuti svojim korijenima i postepeno započeti transformaciju u feštu koja će zadržati svoj veseli pučki karakter, ali u građanskom štihu, baš kako je to bilo davnih 80-ih godina prošlog stoljeća, kada je manifestacija i pokrenuta. Uz već spomenute prve pomake u glazbenom programu, svakako će mnoge najviše razveseliti vijest o dolasku drugih pivovara. Ove godine za njih su rezervirana tri velika šatora, a pozivi su upućeni, kako neslužbeno saznajemo, Zagrebačkoj pivovari, Osječkoj pivovari i Carlsbergu Croatia od hrvatskih te Laškoj pivovari iz Slovenije i Bihaćkoj iz Bosne i Hercegovine. Kako u pregovorima sudjeluju i ugostitelji, moguće je, dakako, da se pojavi i neka pivovara koja trenutačno nije u prvom planu.

Nakon godine stanke vraća se i obrtnički šator, a red bi se trebao barem dijelom uvesti i na štandove, gdje više neće biti dozvoljena prodaja brzih jela i pića, a prednost pri zakupu imat će oni koji će nuditi karlovačke i autohtone hrvatske suvenire – od prehrambenih proizvoda dobrodošli su pereci i slični pekarski proizvodi.

Osim na centralnoj pozornici glazbeni program odvijat će se i u većini šatora i pivarskih kutića, a oni koji će ih zakupiti imaju slobodu da organiziraju program po vlastitoj želji. No, uz jednu iznimku. Odlukom organizatora, Turističke zajednice grada Karlovca, neće biti dozvoljena turbo-folk glazba, odnosno “cajke”.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest