Vikend opijanje: Policija u parkovima u ovoj godini zatekla 30-ak pripitih maloljetnika

Vikend opijanje: Policija u parkovima u ovoj godini zatekla 30-ak
pripitih maloljetnika

Redovite policijske ophodnje po karlovačkim parkovima i drugim javnim površinama u noćnim satima tijekom vikenda urodile su time da su sve rjeđi vandalski ispadi, oštećenja gradske imovine, dok su maloljetnici skloni “vikend opijanju” manje aktivni, barem što se tiče ovih gradskih prostora.

Naime, policija je u dosadašnjem tijeku godine u kršenju Odluke o zabrani konzumiranja, nošenja i posjedovanja alkoholnih pića maloljetnim osoba na javnim površinama grada Karlovca zateklo 29 maloljetnika od čega je 20 mladića te devet djevojaka.

Kako navode u odgovoru na naš upit, u posjedovanju alkohola zatečeno je 10 maloljetnika, a u konzumaciji njih 19 od kojih su 22 bila pod utjecajem alkohola. Među njima bilo je troje koji očigledno nisu naučili lekciju od prije s obzirom da su ponovno zatečeni s bocom u parku, a među njima je i jedna djevojka. Ako im se to dogodi i treći puta, slijedi podnošenje prekršajne prijave.

– Policijski službenici samostalno nadziru primjenu ove gradske odluke, a u provedbi nije bilo problema, kažu u policiji. Podsjetimo, u prošloj je godini zatečeno osamdesetak maloljetnika od kojih je pola bilo pod utjecajem alkohola.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest