Kiša potjerala jazz u kazalište, švedska zvijezda oduševila gledatelje

Kiša potjerala jazz u kazalište, švedska zvijezda oduševila
gledatelje

Izvrstan koncert svjetske trubačke jazz zvijezde Andersa Bergcrantza, u pratnji vrsnih jazz glazbenika Ratka Zjače, Ratka Divjaka i Martina Gjakonovskog, imao je samo jednu manu. Pljuskovi i nevrijeme onemogućili su da se održi u zasigurno u ugodnijem i opuštenijem ljetnom ambijentu u parku Veleučilišta. No, Zorin dom je uskočio u pomoć, a Šveđanin oduševio dobro raspoložene gledatelje, zaradivši više nego zasluženo i bis. Vrijedi napomenuti kako je dolazak ove istinske jazz zvijezde pomoglo i Veleposlanstvo Švedske.

U kasnim satima, u prelasku sa subote na nedjelju, posjetitelji su mogli uživati i u vrlo dobrom nastupu David Savčić Flamenco trija. Poznati gitarist, s dugim iskustvom na londonskoj sceni, Karlovčanima se predstavio uz Gorana Tomića na gitari i Nevia Brozovića na udaraljkama.

Danas, poljednjeg dana festivala, s početkom u 21 sat nastupit će atraktivni i popularni talijanski etno jazz sastav Luca Ciarla Quartet. Uz violinista i voditelja sastava Lucu Ciarla, bend čine harmonikaš Vince Abbriaccante, basist Nicola di Camillo te udaraljkaš Francesco Saveretti. U 23 sata, pak, festival će zaključiti Goran Ilić Quartet, domaći etno jazz sastav s autorskim skladbama pod utjecajem Mediterana i jugoistoka Europe. Uz gitaristu Gorana Ilića zasvirat će trubač Branko Sterpin, bubnjar Krunoslav Levačić i kontrabasist Zvonimir Levačić.

Iako je prognoza nažalost nepovoljna, bilo bi lijepo da vrijeme ipak omogući zaključenje festivala u prirodnom ambijentu. Bude li kiše, koncerti su ponovno na rasporedu u Zorin domu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest